$type=grid$meta=0$readmore=0$snippet=0$count=4$show=home

$type=ticker$meta=0$readmore=0$snippet=0$columns=4$count=9$show=home

De brandverzekering: must voor huurder en verhuurder


Zowel de eigenaar als de huurder van een woning hebben baat bij een brandverzekering. En hoewel deze verzekering niet wettelijk verplicht is, wegen de ‘waarom wel’-argumenten door. Wij zetten alles op een rijtje, zowel voor de huurder als de verhuurder.

Voor huurder

1. Verzekeren van de inboedel

Bedenk dat een brand uw hele garderobe vernielt, dat een waterlek uw zorgvuldig uitgekozen meubels beschadigt… Met een brandverzekering verzekert u de inhoud van uw woning tegen schade of verlies. En een optie diefstal daaraan toevoegen, is zeker geen overbodige luxe.

2. Huurdersaansprakelijkheid

De verhuurder zal in veel gevallen de huurder verplichten om een huurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om er zeker van te zijn dat schade waarvoor de huurder aansprakelijk is, correct zal worden vergoed. Zelfs als uw verhuurder dit niet verplicht, is het raadzaam om uw huurdersaansprakelijk te verzekeren aangezien elke huurder geacht wordt de woning terug te geven in de oorspronkelijke staat. Zonder deze verzekering kan een schadegeval voor de huurder uitmonden in een financiële opdoffer.

3. Aansprakelijkheid tegenover derden

De brand die bij de huurder uitbreekt, kan de eigendom van de buren beschadigen. De brandverzekering komt ook tussen om de kosten van deze ‘derden’ te dekken.

Voor verhuurder

1. Huurder niet altijd verantwoordelijk

De huurder is niet altijd de verantwoordelijke ingeval van schade aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan stormschade door noodweer. Of schade waarvoor u als eigenaar aansprakelijk bent, zoals waterschade door een lek in een ingebouwde leiding: wij verzekeren uw aansprakelijkheid voor de schade veroorzaakt zowel aan de inhoud van uw huurder als aan de buurpanden.

2. Tijdelijke leegstand

Ga er als verhuurder niet altijd van uit dat de woning steeds verhuurd zal zijn. Als er geen huurder is, is er alvast geen huurdersaansprakelijkheid om eventuele schade aan uw woning te laten vergoeden.

3. Afstand van verhaal

Dit is een ‘clausule’ die de verhuurder kan laten opnemen in de huurovereenkomst. Dit houdt in dat de eigenaar van de woning zelf een uitgebreide brandverzekering heeft afgesloten waarin hij de aansprakelijkheid van de huurder tegenover hem en ook de buren in heeft laten opnemen.
Hoeveel bedraagt de verzekerde waarde?

Laatste belangrijke punt! In de brandverzekering van de huurder wordt de werkelijke waarde van de woning verzekerd. De verhuurder laat zijn woning verzekeren in nieuwwaarde. Indien de huurder aansprakelijk is, zal enkel de werkelijke waarde worden verhaald en zal de brandverzekering van de verhuurder voor het overige instaan.

Op zoek naar een brandverzekering? Ontdek onze brandverzekering

$type=one$meta=0$c=6$p=1$show=/p/pers.html

$type=one$meta=0$c=6$p=1$show=/p/events.html

$type=two$meta=0$c=9$p=1$show=/p/tips.html

$type=one$meta=0$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

Staff Pick_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/about-us.html

Staff Pick_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=/p/contact.html

Staff Pick_$type=sticky$meta=0$count=4$cate=1$show=post

$type=carousel$show=post

Naam

events,3,in de kijker,18,nieuwbrief,9,nieuws,29,nieuwsbrief,2,pers,1,tips,22,
ltr
item
Verzekeringskantoor Nijsten NV - Nieuws: De brandverzekering: must voor huurder en verhuurder
De brandverzekering: must voor huurder en verhuurder
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPmnx4uqr-AUC8-0NTTawCxVxpyW-bycuYVWrwL2VaB8v-M6BBOohe8ORtNcAI6I8CmTSTxV3Dhw2iJidF2IwZmSZT50Zkt2Qghsj5T5oGZmVaYQHvL-xM-I-TvI4NA83GTIC4uOWTq8L6/s640/nijsten+brandverzekering.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPmnx4uqr-AUC8-0NTTawCxVxpyW-bycuYVWrwL2VaB8v-M6BBOohe8ORtNcAI6I8CmTSTxV3Dhw2iJidF2IwZmSZT50Zkt2Qghsj5T5oGZmVaYQHvL-xM-I-TvI4NA83GTIC4uOWTq8L6/s72-c/nijsten+brandverzekering.jpg
Verzekeringskantoor Nijsten NV - Nieuws
https://blog.nijsten.be/2019/04/de-brandverzekering-huurder-en-verhuurder.html
https://blog.nijsten.be/
https://blog.nijsten.be/
https://blog.nijsten.be/2019/04/de-brandverzekering-huurder-en-verhuurder.html
true
5619035705577437409
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home PAGES BERICHTEN View All AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Terug Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy